45 C

Luchtwaterwarmtepomp

Woning 45C

45 C

Luchtwaterwarmtepomp

De woning wordt middels een ventilatie-unit met warmteterugwinning (WTW) automatisch geventileerd voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

De woning wordt verwarmd door een lucht-water warmtepomp die in de woning staat, gecombineerd met een buitenunit.

Deze installatie haalt de warmte uit de buitenlucht en verwarmt het cv-water.

De warmtepomp zorgt ervoor dat de woning verwarmd wordt door middel van vloerverwarming. Het tapwater wordt verwarmd door de warmtepomp door een geïntegreerde boiler.

Informatie over de technische installaties woning 45 C

De woning wordt middels een ventilatie-unit met warmteterugwinning (WTW) automatisch geventileerd voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

De Zehnder ComfoAir Q waarborgt maximaal comfort voor een optimaal binnenklimaat gecombineerd met maximale energie-efficiëntie. Door talrijke innovaties worden de best mogelijke geluidsisolatiewaarden, een nog betere warmteterugwinning en een bijzonder laag energieverbruik bereikt. De warmte voor in de woning wordt d.m.v. een Nefit Enviline All-Electric Tower 3kW lucht-water warmtepomp opgewekt.

De Nefit buitenunit wordt in de tuin opgesteld en haalt de warmte uit de buitenlucht. De warmte wordt door speciale leidingen naar de binnen-unit gebracht, en deze zorgt voor afgifte van deze warmte aan de vloerverwarming. De all-in Tower is voorzien van een geïntegreerde rvs boiler met een inhoud van 190 liter.

Het tapwater wordt verwarmd door de warmtepomp en indien nodig bijverwarmd met behulp van een in de binnen-unit geïntegreerde elektrische naverwarmer.

Downloads

3d-afbeelding-woning-4

3D tekening installatie

enviline

EnviLine

Duurzaam verwarmen en koelen voor elke woning

Zehnder ComfoAir Q

Nieuwe generatie Zehnder ComfoAir Q ventilatie-units

Neft EnviLine

All-electric warmtepomp, ventilatie-WTW en PV