45

icon

45 A

icon

45 B

icon

45 C

icon

45 C

Luchtwaterwarmtepomp

De woning wordt automatisch geventileerd voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Een warmtepompboiler zorgt ervoor dat de warmte uit de ventilatielucht het water verwarmd. Wanneer er veel vraag is naar warm water help een elektrisch element om het tapwater extra te verwarmen.

De woning wordt verwarmd door een lucht-water warmtepomp die buiten de woning staat. Deze installatie haalt de warmte uit de buitenlucht en verwarmt het cv-water. De warmtepomp zorgt ervoor dat de woning verwarmd wordt door vloerverwarming.

Informatie over de technische installaties woning 45 C

De woning wordt geventileerd door een warmtepompboiler. Deze haalt de warmte vanuit de ventilatielucht van de woning. Deze warmte wordt toegevoegd aan de Inventum Optima 120L warmtepomp boiler. Wanneer er te veel vraag is naar warm water en de boiler te veel afkoelt dan wordt deze met een elektrisch element na- verwarmt. De warmte voor in de woning wordt d.m.v. een Nefit Enviline 3kW lucht-water warmtepomp opgewekt.

De Nefit buitenunit wordt in de tuin opgesteld en haalt de warmte uit de buitenlucht. De warmte wordt door speciale leidingen naar binnen gebracht en afgegeven aan het cv-water welke de woning verwarmd. De warmtepomp kan niet zo’n hoge watertemperaturen maken als een traditionele cv-ketel, vandaar dat de woning verwarmd word door vloerverwarming welke geschikt is voor laag temperatuur verwarming.

Downloads

3d-afbeelding-woning-4

3D tekening installatie

enviline

EnviLine

Duurzaam verwarmen en koelen voor elke woning

Zehnder ComfoAir Q

Nieuwe generatie Zehnder ComfoAir Q ventilatie-units

Neft EnviLine

All-electric warmtepomp, ventilatie-WTW en PV