45 B

Bodemwaterwarmtepomp

Woning 45B

45 B

Bodemwaterwarmtepomp

De woning wordt automatisch aangestuurd op basis van het aantal aanwezige personen, op deze manier wordt de woning voldoende geventileerd voor een gezond en comfortabel binnenklimaat. Warmte wordt uit de bodem onder de woning gehaald.

Deze warmte wordt door een warmtepomp omgezet in warm water en in warm water voor de cv-installatie. De warmtepomp zorgt ervoor dat de woning verwarmd wordt door vloerverwarming. Wanneer er veel vraag naar warm water is, helpt een elektrische boiler om het tapwater te verwarmen.

Informatie over de technische installaties woning 45 B

De woning wordt d.m.v. een Renson afzuig-unit geventileerd. De warmte welke uit de woning wordt gehaald d.m.v. ventilatie wordt dit maal niet hergebruikt. De ventilatielucht wordt rechtstreeks naar buiten gebracht en de ventilatie installatie wordt Co2 gestuurd. Dat wil zeggen dat hoe meer Co2 er in de woning aanwezig is hoe meer lucht er afgezogen wordt. De warmte en het warm tapwater wordt uit de bodem onder de woning gehaald.

Er wordt buiten de woning een leiding verticaal 65 meter de grond ingebracht. Het water in de buis neemt de warmte op uit de grond. De warmte welke uit de grond is gehaald wordt d.m.v. de Alpha Innotec WZSV 62K3M warmtepomp omgezet in warm water en cv-water. De warmtepomp kan niet zo’n hoge watertemperaturen maken als een traditionele cv-ketel, vandaar dat de woning verwarmd wordt door vloerverwarming welke geschikt is voor laag temperatuur verwarming.

Downloads

3D-afbeeling-woning-3

3D tekening installatie

healthbox2

Healthbox®

Met Breeze functie

warmtepomp-alterra

Alterra water warmtepomp

De beste manier, om energie uit de bodem te benutten!