45

icon

45 A

icon

45 B

icon

45 C

icon

45 A

Ventilatie warmtepomp

Via een ventilatie warmtepomp welke warmte uit de woning haalt, wordt de cv-installatie van warmte voorzien. Als het buiten kouder is dan 7°C wordt de Cv-installatie extra bij verwarmd met een elektrisch element.

Ook het warm tapwatervat wordt verwarmd met de warmte uit de woning. Wanneer er veel vraag naar warm water is, helpt de elektrische boiler om het tapwater te verwarmen.

Informatie over de technische installaties woning 45 A

Met de Inventum Ecolution Combi 50 (Ventilatiewarmtepomp) wordt de woning geventileerd. De warmte welke in de woning aanwezig is wordt uit de geventileerde lucht gehaald en in de cv-installatie gestopt. De woning wordt verwarmd d.m.v. radiatoren welke geschikt zijn voor het verwarmen met lage temperaturen. Dat de lucht van buiten door de radiator wordt voorverwarmd. De ventilatie warmtepomp kan namelijk niet zo’n hoge watertemperaturen maken als een traditionele cv-ketel. De warmte welke de ventilatiewarmtepomp levert is genoeg tot een buitentemperatuur van +/- 7°C bij deze woning.

Wanneer het kouder wordt dan 7°C wordt er met een elektrisch element extra warmte in het cv water gebracht om de woning bij lagere buitentemperaturen toch te kunnen verwarmen. Wanneer de ventilatiewarmtepomp de woning op de gewenste temperatuur heeft gebracht, dan blijft hij warmte uit de lucht nemen om een warm tapwatervat op temperatuur te brengen. Vanuit het tapwatervat in de ventilatiewarmtepomp stroomt het warm tapwater naar een elektrische boiler. Deze ventilatiewarmtepomp houdt het voorverwarmde water op temperatuur. Wanneer er veel vraag naar warm water is, kan de elektrische boiler de ventilatie warmtepomp helpen om het warm tapwater te verwarmen.

Fotogalerij

Downloads

3D tekening installatie

Tekening 1

3D tekening installatie

Tekening 2

StralendWARM

StralendWARM – Nieuwbouw

De All Electric klimaatoplossing voor NOM en nieuwbouw

StralendWARM – Renovatie

De hybride klimaatoplossing voor renovatie in de sociale woningbouw