45

Luchtverwarming

Woning 45

45

Luchtverwarming

De woning wordt met lucht op temperatuur gehouden, een deel van de warmte welke in de lucht zit word teruggewonnen en weer terug ingeblazen in de woning. De lucht wordt, indien nodig, opgewarmd met warm water uit een warmwatervat. Een warmtepomp zorgt voor de warmte in het watervat.

Om tijdens heel koude periodes te zorgen voor voldoende warm water in het warmwatervat, helpt een elektrisch element in het vat de warmtepomp om de temperatuur in het vat op de juiste hoogte te brengen en te houden. Het warme water voor de douche en de keuken komt ook uit dit vat.

Informatie over de technische installaties woning 45

Het ventilatiesysteem staat in de woning centraal. We gaan door middel van een Stork Comfo air Q600 WTW unit (in de techniekruimte) de warmte uit de woning halen d.m.v. het afzuigen van lucht uit de woning. Op deze manier wordt er voorverwarmde lucht de woning ingebracht. Wanneer de temperaturen buiten te laag worden, wordt de voorverwarmde lucht welke de woning ingebracht wordt eerst na-verwarmd om zo d.m.v. het inblazen van warme lucht de woning te verwarmen.

De na-verwarmer welke in de techniekruimte zit moet voorzien worden van warm water om de lucht mee na te verwarmen. Deze warmte komt uit het warm tapwatervat. In het warm tapwatervat zitten twee spiralen. 1 spiraal haalt warmte uit het vat voor de na-verwarmer, 1 spiraal is aangesloten op de lucht-water warmtepomp van AWB type Genia air, welke buiten opgesteld staat in de tuin. Deze verzorgd de warmte voor in het warm tapwatervat. Wanneer er te veel warm tapwater uit het vat wordt gehaald door de bewoner zal een elektrisch element in het vat de lucht-water warmtepomp helpen om de temperatuur in het vat op de juiste hoogte te brengen en houden.

Downloads

woning-1-3d-teaser

3D tekening installatie

boiler-10l-teaser

SHU 10 sli

kleine boilers 5 tot 15 l

GeniaAir systeem

All electric en Hybrid

Warmwater naverwarmingsbatterijen kanaalmontage

Type NJOG

Nieuwe generatie Zehnder ComfoAir Q ventilatie-units