Home / Geen categorie  / Nieuw monitoringsysteem voor Nul-op-de-Meter (NOM)

De NOMitor is een volledig nieuw ontwikkeld monitoringsysteem voor Nul-op-de-Meter woningen. Voor het automatisch monitoren van de NOM installaties richting de bewoners is EEVI uit Wijchen ingeschakeld. Het gaat hierbij vooral om het monitoren voor de Energie Prestatie Vergoeding (EPV). De bewoners beschikken over EPV bundels energie die zijn vastgelegd in de huurovereenkomst. De EPV bundels (gebaseerd op een warmtevraag van minder dan 50 kWh per vierkante meter per jaar) zijn bestemd voor huishoudelijk gebruik en voor de gebouw gebonden installaties. Hiervoor maakt EEVI gebruik van de NOMitor software. EEVI heeft contact met de bewoners over het energieverbruik van hun woning. EEVI informeert, de bewoners  over alles wat zij willen weten over Nul op de Meter en zorgen dat alles haarfijn wordt uitgelegd. EEVI stimuleert de bewoner over de prestaties om te zorgen dat het energieverbruik zo laag mogelijk blijft. Hierdoor weet iedereen waar die aan toe is en weten de bewoners wat de mogelijkheden zijn.

Alle beschikbare data, van verwarming, warm tapwaterverbruik, huishoudelijk verbruik tot aan energieopwekking worden via de NOMitor ontsloten en zijn inzichtelijk via een webinterface. Naast de installateur hebben zowel de bewoners, als de woningbouwcoöperatie inzicht in de gegevens. Klik hier voor meer info over de NOMitor.